Fetma kan vara ett lika stort hot som terror i England.
1 av 3
Fetma kan vara ett lika stort hot som terror i England. - Foto: TT
Kvinnors övervikt är en risk för kommande generationer.
2 av 3
Kvinnors övervikt är en risk för kommande generationer. - Foto: TT
Övervikt klassas som ett lika allvarligt hot som terror i en rapport.
3 av 3
Övervikt klassas som ett lika allvarligt hot som terror i en rapport. - Foto: TT

Det här hälsoproblemet är lika farligt som terrorism

Terrorism är långt ifrån de enda hoten mot mänskligheten. Nu varnar forskare i England för att ett visst hälsoproblem är en lika stor risk för nationen som terrorism.


Under hösten har terrorhotsnivån i Sverige höjts av Säpo. Det kommer ständigt rapporter om IS framfart och andra hot, och det är många som oroar sig.

Det här är inte goda nyheter, men kanske något annat att oroa sig för i stället. Independent skriver att en professor i Storbritannien varnar för att fetma hos kvinnor är ett lika stort hot mot nationen som terror.

Professor Dame Sally Davies, Englands medicinska chef, säger i en rapport från 2014 att samhället måste "uppmunta kvinnor och deras familjer att leva hälsosamma liv". Hon säger också att kvinnor som är överviktiga under sin graviditet riskerar nästa generations hälsa.

I rapporten uppmanas också regeringen att lista fetma som ett nationellt hot, precis som naturkatastrofer, nätattacker och terrorattacker, skriver Independent. – Fetma måste prioriteras på nationell nivå. Åtgärder behövs i hela samhället för att förhindra övervikt och problemen som har med det att göra som att de gör kvinnors liv kortare och påverkar deras livskvalitet, säger Davies till Independent.
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.