Svaret är här – därför blir du så sugen på snabbmat när du är full

Har du alltid undrat varför du blir så sugen på skräpmat på fyllan? Forskarna kan ha ett svar.


Du har säkert varit där. Efter en slirig kväll på stan blir du sugen på pizza, kebab, pommes eller chicken nuggets. Ibland känns det som om man inte ens har ett val och det kallas ju fyllemat av en anledning. Men frågan är varför? Jo, forskare kan ha svaret på frågan – och det kan ha att göra med att man helt enkelt inte har ett val, enligt Daily Mail.

Forskare vid University of Liverpool har undersökt hur alkohol påverkar ens sug efter mat. Alkohol i sig stimulerar både aptiten och sänker personens självkontroll.

Undersökningen gick ut på att 60 kvinnliga studenter fick dels en vodkadrink och dels en placebodrink. Placebodrinken utgav sig för att vara vodka genom att forskarna sprayade ett tunt lager av alkoholhaltig dryck på, för att ge intrycket av en drink.

Vad kom de fram till då? Jo, att de som hade druckit alkohol hade svårare att stå emot och tog också fler kakor som stod framme på bordet. Det här tyder på att alkohol gör att man tappar kontrollen lättare och äter även om energiintaget inte behövs.

Forskningen gjordes dock endast på kvinnor och ska göras på män för att se om resultatet kan stämma även där, rapporterar Daily Mail.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du sugen på snabbmat när du är full?
Tack för din röst!