Forskarna är snart här med något som kommer rädda många liv.
1 av 3
Forskarna är snart här med något som kommer rädda många liv. - Foto: Ap
Botemedel vi alla väntat på kan snart vara här.
2 av 3
Botemedel vi alla väntat på kan snart vara här. - Foto: Ap
Ett botemedel mot cancer.
3 av 3
Ett botemedel mot cancer. - Foto: Ap

Forskare har tagit fram ny behandling som kan bota cancer

Snart kan det komma ett botemedel som kommer rädda många liv.


Forskarna kan ha kommit på något otroligt – nämligen ett botemedel mot cancer.

Det som botemedlet eventuellt kommer att kunna göra är att förhindra cancer från att någonsin återvända till kroppen, skriver Metro UK.

– Detta är verkligen en revolution, säger forskaren Chiara Bonini till Metro UK.

Det kallas för T-cell-immunterapi och innebär att man avlägsnar vita blodkroppar, cellerna i immunförsvaret, från patienten. Seden manipulerar man de att känna igenom och attackera cancern, sen tillbaka in i patienten.

En av de första patienterna att pröva det var unga Layla Richards men om det är ett långsiktigt eller permanent botemedel vet de inte än.

I den andra studien som gjordes botades patienter som bara hade månader kvar att leva helt från cancer. Dr Kat Arney på Cancer Research UK menar att behandlingen inte fungerar för alla patienter än men när det fungerar korrekt kommer det fungera som ett vaccin som skyddar livet, skriver Metro UK.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).