Lesbiska har högre lön än heterotjejer.
1 av 3
Lesbiska har högre lön än heterotjejer. - Foto: TT
Så, i teorin tjänar tjejer på att vara ihop med tjejer.
2 av 3
Så, i teorin tjänar tjejer på att vara ihop med tjejer. - Foto: TT
Fast män i samkönade relationer tjänar fortfarande mer än kvinnor i samkönade relationer. *Surprise* NOT.
3 av 3
Fast män i samkönade relationer tjänar fortfarande mer än kvinnor i samkönade relationer. *Surprise* NOT. - Foto: TT

Det är mer lönsamt att vara lesbisk – än att vara heterokvinna

Här är en anledning till att det är trevligt att vara lesbisk. Kvinnor som är homosexuella tjänar nämligen mer pengar än heterosexuella, enligt studier.


Ja, någon har undersökt vilka som tjänar bäst av lesbiska och heterokvinnor. ETC har uppmärksammat det här, som The Economist skrivit om tidigare, och tydligen har kvinnor som älskar kvinnor högre lön än kvinnor som är ihop med män.

Enligt Mats Hammarstedt som är forskare på Linnéuniversitetet så stämmer det här även på den svenska arbetsmarknaden.

Han tror att det beror på att kvinnor i lesbiska relationer lever mer jämställt och mer sällan har barn, än kvinnor i heterorelationer.

– Dels har de därför tid att jobba mer och dels är det möjligt att arbetsgivare väljer dem framför kvinnor som har barn, säger Hammarstedt till ETC.

Bildkälla

Men innan du ropar Hej, eller dumpar din pojkvän och skaffar tjej (om det vore så enkelt), ska du tyvärr känna till att lesbiska trots allt blir diskriminerade på arbetsmarknaden. Heterosexuella kvinnor har lättare att få en anställning och gaykillar tjänar fortfarande mer än gaytjejer.

– Om man tittar på statistik på hushållsnivå tjänar manliga samkönade par avsevärt mer än lesbiska par. Lesbiska kvinnor tjänar bara mer om man jämför med heterosexuella kvinnor, berättar Hammarstedt för ETC.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du nöjd med din lön?
Tack för din röst!