"Varför är det en liten kant på ollonet på penis?!" kanske du tänkt. Lugn, det finns en förklaring.
1 av 3
"Varför är det en liten kant på ollonet på penis?!" kanske du tänkt. Lugn, det finns en förklaring. - Foto: Wikimedia Commons
Det handlar så klar om evolutionen. Kanten kan "skrapa ut" spermier som finns i vagiman från ett tidigare samlag och ersätta med sina egna simmare.
2 av 3
Det handlar så klar om evolutionen. Kanten kan "skrapa ut" spermier som finns i vagiman från ett tidigare samlag och ersätta med sina egna simmare. - Foto: TT / Picmonkey
Allt har en förklaring.
3 av 3
Allt har en förklaring. - Foto: TT

Forskare: Därför är det en liten kant mellan ollonet och penisskaftet

Det finns en jättebra förklaring till att penisen har den formen den har. Som du kanske anat handlar det om evolutionen.


Det här kanske inte är den stora frågan som håller dig vaken om natten. Däremot finns det forskare som har arbetat fram en teori om varför ollonet är format så som det är.

Det är liksom en liten kant mellan ollonet och penisskaftet – och den har en funktion.

Bildkälla: TT

En studie som publicerats i Evolution and Human Behavior har visat att formen på penisen kan "scoopa ut" vätskor som finns i vaginan.

Och nu snackar vi inte främst om vaginalsekret utan om annan sperma. Om det finns rester från ett tidigare ligg kvar i vaginan kan nästa penis liksom *skrapa ut det* med hjälp av den lilla kanten på ollonet.

Formen ökar alltså chansen att ens egna sperma kommer fram och befruktar ägget i livmodern.

Visst är det skönt att allt har en förklaring?

Bildkälla

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kände du till detta?
Tack för din röst!