Är du introvert eller extrovert?
1 av 2
Är du introvert eller extrovert? - Foto: TT Bild
Citroner är nämligen fulla av vitamin C, vitamin A, folsyra och järn.
2 av 2
Citroner är nämligen fulla av vitamin C, vitamin A, folsyra och järn. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Det här testet sägs kunna visa om du är introvert eller inte

Testet tar mindre än en minut och mäter om du har en introvert eller extrovert personlighet genom din fysiska reaktion på citron, enligt upphovsmannen.


Det hela är mycket enkelt.

Så här gör du:

Knyt sytråden i mitten av toppsen. Placera sedan toppsen på tungan i 20 sekunder, därefter tar du fem droppar från citronen på din tunga och placerar bomullspinnens andra, torra sida på tungan i ytterligare 20 sekunder.

Om toppsen hänger horisontalt när du håller i snöret är det ett tecken på att du har en extrovert personlighet då båda sidor av toppsen har samma mängd saliv. Om toppsen däremot hänger med citronsidan nedåt kan det betyda att du har en introvert personlighet.

Det är attn: som skriver om testet som utformades på 1960-talet av de tyska psykologerna Hans och Sybil Eysenck. Hans Eysenck trodde att de som är introverta är mer mottagliga för yttre stimuli än de som är extroverta. En effekt av detta är då att personer med en introvert personlighet utsöndrar mer saliv när tungan kommer i kontakt med citron.

Det råder dock delade meningar inom forskarvärlden om huruvida salivproduktion kan kopplas till introverta personlighetstyper. I en studie som gjordes på Glasgows Universitet testades 36 män och kvinnor citrontestet. Resultatet av studien visade då att det inte finns någon koppling.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att testet fungerar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.