Det finns ett gäng onödiga kroppsdelar.
1 av 2
Det finns ett gäng onödiga kroppsdelar. - Foto: Stella pictures/ TT bild
Som manliga bröstvårtor.
2 av 2
Som manliga bröstvårtor.

7 helt onödiga kroppsdelar vi inte behöver

Har du funderat över varför vi har dessa kroppsdelar? Tyvärr verkar det inte finnas så många svar på varför vi faktiskt har dem.


Tydligen finns det 8 kroppsdelar vi faktiskt inte behöver. Det berättar kändisdoktorn Andrew Rochford för två radiovärdar på Novas radio, skriver brittiska Metro.

De här delarna av kropparna är alltså HELT onödiga och har absolut ingen funktion. Man kan ju fråga sig varför vi har dem.

1. Blindtarmen

Blindtarmen orsakar bara smärta och tid borta från skola/jobb. Enda anledningen att vi har den är för att kunna smälta vissa födoämnen som vi inte ens äter längre. Snark.

Bildkälla

2. Bihålor

Mycket huvudvärk? Då kan det vara bihålorna som spökar. Inte ens läkarna förstår varför vi har dem.

Bildkälla

3. Halsmandlar

Nej, vi alla vet att det här med halsmandlar inte är kul någonstans. Antingen finns de bara där eller så gör de ont. Då opererar vi bort dem. Varför måste vi ens ha dem från början?

Bildkälla

4. Öronmuskler?

Kan du vifta på öronen? Det är nämligen det enda du kan göra med dina öron. Helt värdelöst. Förr i tiden brukade människor använda sina öronmuskler till att lyssna efter vilda djur.

Bildkälla

5. Öronsnibbar

Öronhängen, det är ungefär allt det som sina öronsnibbar är bra för.

Bildkälla

6. Att få gåshud

De där små prickarna du får på huden när du till exempel fryser är helt onödiga. Förr i tiden hade vi dem för att vi skulle se mer hotfulla ut för rovdjur. Vad är de bra för nu? Mjä, ingenting.

Bildkälla

7. Manliga bröstvårtor

Nepp, de gör ingenting för män, skriver Metro.

Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är dessa kroppsdelar onödiga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.