1 av 2
2 av 2

Här är de europeiska länderna som är bäst att leva i

Sverige kanske borde slänga ett öga på Norge, Tyskland och Nederländerna för att de verkar ju göra något rätt.


Det är bloggen Jakub Marian som skriver mycket om forskning, vetenskap och utbildning har sammanställt en karta över de bästa länderna i Europa att bo i, baserat på hur bra dess befolkning mår, skriver Independent.

Mätningen på hur bra folk mår kommer från Boston Consulting Group som har analyserat 44 olika indikatorer på välmående i form av ekonomi, investering och hållbarhetsförutsättningar för att komma fram till en välmåendesiffra för landet.

I årets mätning är det vårt nordiska grannland Norge som tar hem hela potten med 100 poäng. Grattis Norge önskar Sverige.

Bildkälla: jakubmarian.com

Sverige själv ligger på en niondeplats med mediokra 89,6 poäng, vilket är en skam om man ser till våra grannländer som alla har siffror över 90. Även Nederländerna och Belgien slår Sverige på fingrarna.

Längst ner i listan hittar vi lilla Makedonien med bara 42,9 poäng. Dock saknades det data för Kosovo och Cypern lämnades utanför mätningen på grund av sin suveränitet.

För att sätta siffrorna i lite perspektiv jämför Jakub Europas siffror med andra länders siffror. USA fick bland annat 83.7 poäng, Japan 81.3, Brasilien 46.5, och Indien 32.6, skriver Independent.

En annan rolig sak att omnämna är att alla länder där tyska talas som förstaspråk har siffror över 90 poäng. Intressant, Sverige kanske borde fundera på att byta språk, eller bli mer som Norge.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Sverige däremot kommit högst i en mätning om vilket som är det bästa landet att leva i.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du kartan stämmer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

20 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.