Att sexa till det med grönsaker och frukt under långa perioder verkar vara en dålig idé.
1 av 4
Att sexa till det med grönsaker och frukt under långa perioder verkar vara en dålig idé. - Foto: Pixabay
En kvinna berättade att hon brukade använda grönsaker som sexleksaker under dagarna.
2 av 4
En kvinna berättade att hon brukade använda grönsaker som sexleksaker under dagarna. - Foto: Pixabay
För att hennes man sedan skulle kunna äta upp dem.
3 av 4
För att hennes man sedan skulle kunna äta upp dem. - Foto: Pixabay
Men gynekologen säger att det kan finnas många negativa effekter av det.
4 av 4
Men gynekologen säger att det kan finnas många negativa effekter av det. - Foto: Pixabay

Gynekologen: Därför kan det vara farligt att använda grönsaker som sexleksaker

En kvinna som säger sig använda frukter och grönsaker som sexleksaker för att hennes man ska kunna äta dem har nu fått svar från en gynekolog.


En anonym kvinna skrev på internetforumet Reddit att hon och hennes man började få ett lite tråkigt sexliv. När hon sedan frågade mannen vad de skulle kunna göra för att hotta upp det fick hon ett ganska udda svar.

"Han bad mig att stoppa upp frukter och grönsaker, som päron, äpplen och morötter i min vagina och sedan ha dem där hela dagen så han kan äta dem på kvällen när han kommer hem från jobbet" skrev hon.

Hon förtydligade också att hon var lite orolig för om det kunde vara farligt. Hon skrev att frukten och grönsakerna paret använde var ekologiska och att hon alltid tvättade dem noga innan, men ändå kände sig orolig.

Helt förståeligt så blev inlägget en stor snackis på nätet och nu har tidningen Cosmopolitan snappat upp det. De besämde sig även för att ta reda på om det är en så bra idé att använda frukter och grönsaker på det sättet.

De frågade gynekologen Jen Gunter och hennes svar var inte så positivt. Några av de negativa saker hon nämnde var: att utsätta slidan för bakterier och svamp på frukten och grönsakerna, skavsår från insättningen, förändringar i slidans ekosystem och irritation.

Men framför allt var hon oroad över möjligheten för bakterietillväxt.

– Det här är inte samma sak som en otvättad hand. Det här är att lämna ett organiskt material på en mörk, varm och fuktig plats full med bakterier i flera timmar. Jästen och bakterierna som normalt finns i vaginan kan få frukten att börja ruttna. Det kan bli farligt om en liten bit går av och lämnas inne i slidan i dagar eller veckor, det är inte orealistiskt att frukten eller grönsakerna skulle kunna bli mjuka och bitar trilla bort, säger hon till Cosmopolitan.

Så för den som känner för att prova att leka med frukter och grönsaker – det är nog inte en så bra idé om du tänkte göra det under en längre tid.

Nyheter24 har tidigare skrivit om saker du har hemma – som du kan använda som glidmedel och att sex kan ge bättre minne, men bara för kvinnor.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du använt en grönsak som sexleksak?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta"

I 172 år har den kända skinnbutiken lockat till sig turister, sommargotlänningar och öbor. Men nu tvingas Visbys äldsta affär att stänga.

Försvagad sits för Danmarks regering

Den danska regeringens position försvagas och Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne stärks sedan en folketingsledamot bytt parti till hennes och en politisk vilde också bestämt sig för att gå med där.

Ras för bitcoin

Kryptovalutor som bitcoin faller kraftigt och just bitcoin har under morgonen backat drygt 5 procent. Nedgången betyder att en bitcoin nu handlas kring drygt 63 800 dollar vilket innebär en nedgång på 10 procent de senaste fem dagarna.