Trotsiga och envishet har nog varje förälder upplevt vid något tillfälle. (Bilderna är genrebilder)
1 av 3
Trotsiga och envishet har nog varje förälder upplevt vid något tillfälle. (Bilderna är genrebilder) - Foto: TT BILD
Men är det egentligen så hemskt på sikt, som det känns just då mitt uppe i skriket och gapet? (Bilden är en genrebild)
2 av 3
Men är det egentligen så hemskt på sikt, som det känns just då mitt uppe i skriket och gapet? (Bilden är en genrebild) - Foto: TT BILD
Faktum är att den här envisa lilla gynnarn kanske är en framtida president. (Bilden är en genrebild)
3 av 3
Faktum är att den här envisa lilla gynnarn kanske är en framtida president. (Bilden är en genrebild) - Foto: TT BILD

Har du envisa barn? Enligt forskare är det faktiskt något jättebra

Försöker du också få pli på ditt envisa barn som aldrig verkar ge sig? Ta det lugnt, barnet kan faktiskt vara en framtida president.


Envisa barn kan lätt driva en till vansinne, det kan nog varenda förälder skriva under på. Många kan nog också minnas att de som barn har blivit tillsagda "var inte så envis!"

Nästa gång du måste djupandas och räkna långsamt till tio för att inte bli vansinnig på den trotsiga ungen, så kanske det här forskningsresultatet kan vara till en extra tröst.

En nyligen genomförd studie visar nämligen att envisa barn faktiskt verkar bli framgångsrika vuxna.

Bildkälla

Studien följde barn i åldrarna 8-12 år. De utvärderades utifrån deras trotsighet, förmåga till logiskt tänkande och känsla för rätt och fel.

Hela 40 år senare undersöktes samma barn igen, som nu alltså är mer medelålders. Resultatet av undersökningen var häpnadsväckande.

Det visade sig att de som bröt mot regler och var absolut mest trotsiga och envisa som barn, var de som blev mest framgångsrika som vuxna. I alla fall sett till inkomst, förmögenhet och hög utbildningsgrad.

I studien förklaras det inte exakt vad det är som gör att det finns ett så starkt samband mellan trotsiga ungdomar och framgångsrika vuxna. Men det spekuleras kring att det kan vara så att den här typen av elever är mer tävlingsinriktade, vilket leder till bättre betyg.

Bildkälla

Det i sin tur kan göra att barnet blir bättre på att löneförhandla som vuxen och ta för sig ekonomisk, även om det riskerar att sticka i ögonen på familj och vänner.

Sen verkar det tyvärr finnas en baksida med den oväntat höga inkomsten. En del av de unga rebellerna verkar ha byggt sin goda ekonomi som vuxna på en del oetiska grunder och skumma affärer.

Men hur vet du då om ditt barn är av det typiska envisa slaget som lyfts fram i forskningsstudien?

Jo, enligt terapeuter har barn med stark vilja också väldigt stark magkänsla när det kommer till vad som är värt att fajtas för, även om det verkar helt ologiskt. De satsar på det de vill ha, till vilket pris som helst.

Om de envisa barnen har föräldrar som är uppmuntrande och ser till att motivera dem att använda sitt driv till bra saker, så kan barnen med andra ord bli väldigt framgångsrika ledartyper som vuxna skriver Time.

Bildkälla

Så, nästa gång ditt barn lägger sig på golvet i affären och skriker sig hes efter lördagsgodis på en tisdag, försök hålla huvudet kallt och var stolt över att ditt barn verkar vara av det rätta framgångsrika virket.

Vill du få ett bra försprång till framgång och rikedomar? Då ska du läsa miljardären Cristina Stenbecks nio bästa tips på hur du lyckas med dina affärer.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du någon som har ett riktigt envist barn?
Tack för din röst!