Använder du Snapchat mycket?
1 av 3
Använder du Snapchat mycket? - Foto: TT
Då kan du lättare råka ut för det här hälsoproblemet.
2 av 3
Då kan du lättare råka ut för det här hälsoproblemet. - Foto: TT
Så det kanske är läge att dra ner på Snapchat-användandet.
3 av 3
Så det kanske är läge att dra ner på Snapchat-användandet. - Foto: TT

Här är hälsoproblemet som kan drabba personer som älskar Snapchat

Älskar du Snapchat? Då kanske du kommer drabbas av det här hälsoproblemet enligt en ny studie.


Om du är en person som kollar Snap-stories flera gånger om dagen, av rädsla att missa något, kan du drabbas av ett visst hälsoproblem enligt en ny studie, skriver Mirror.

I studien undersökte läkarna personers beteende runt olika sociala medier och det visade sig att de som använde Snapchat fick absolut minst sömn, bara runt fem timmar per dygn.

Detta på grund av att många sade att de, om de vaknade på natten, kollade Snap-stories för att inte råka missa något, en rädsla som även kallas för fomo (fear of missing out). Som många vet så försvinner ju Snap-stories efter 24 timmar.

Av de 2 000 personer som deltog i undersökningen led 68 procent av Snapchat-användarna av sömnbrist. Även Instagram-användae verkar få lite sömn, där svarade 62 procent att de tillfrågade att appen höll dem vakna när de borde sova.

– Sociala medier skapar helt klart en större rädsla för FOMO. Speciellt med Snapchat så gör 24-timmars-regeln det extra lockande att kolla appen ofta, och jag förstår varför den vanan smyger sig in vid läggdags, säger Nerina Ramlakhan, en av studiens författare, skriver Mirror.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du Snapchat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.