Män vill ge kvinnor orgasm, men inte av den anledning du tror.
1 av 3
Män vill ge kvinnor orgasm, men inte av den anledning du tror. - Foto: Pixabay
De vill stärka sitt eget ego.
2 av 3
De vill stärka sitt eget ego. - Foto: TT
*skräll*
3 av 3
*skräll* - Foto: TT

Män är egoister – här är varför de vill ge kvinnor orgasm

Tycker du att män är egoistiska i sängen har du helt rätt. De vill till och med ge kvinnor orgasm för sin egen skull.


Många kvinnor som ligger med män har upplevt att han bryr sig om orgasmen. Riktigt mycket. Så mycket att han frågar typ varje minut "Kom du nu?".

Mannen fattar inte riktigt att det kan vara gött ändå, för att inte säga ännu göttigare om han inte tjatar. Men tydligen frågar han inte för att han vill att hon ska njuta, nej, han fortsätter fråga för han vill att hon ska komma så att han själv får en egoboost.

Det är brittiska Metro som skriver om en studie publicerad i Journal of Sex som frågat 810 män om deras inställning till sex och könsroller. Det visade sig att män känner sig bekräftade och mer "manliga" när kvinnan de ligger med får orgasm.

Män som var osäkra i sina könsroller tyckte det var extra viktigt att ge kvinnor orgasmer.

sex orgasmerBildkälla: Pixabay

Det här är störigt av flera anledningar. Dels lyckas män göra så att ett ligg bara handlar om de själva och dels så blir sexandet väldigt målinriktat. Som om inte det var nog leder den här inställningen till att män kan få svårt att ta till sig av kritik och har svårt att bli bättre i sängen eftersom de upplever att deras manlighet attackeras om hon ger tips på hur det blir skönare, skriver Metro UK.

– I vissa fall med heterosexuella verkar det som att vissa mäns intresse för kvinnors orgasm inte handlar om deras njutning. Istället, för dessa män, är kvinnlig orgasm till för att de ska känna sig trygga i sin manlighet, säger forskarna Sara B. Chadwick och Sari van Anders till PsyPost.

En lösning för kvinnor kan ju vara att börja ha sex med andra kvinnor istället (det ger större chans till orgasm). Det här kan ju också vara förklaringen till att många kvinnor gillar att fejka orgasm.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
Man
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du män är egoistiska i sängen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

1 timme sedan
Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

1 timme sedan
Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

1 timme sedan
Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.