Charles läser upp ett brev han skrivit till sin pappa om hur han kämpar för att vara en god son.
Charles läser upp ett brev han skrivit till sin pappa om hur han kämpar för att vara en god son. - Foto: Montage Youtube

Se Charles gripande brev till sin stränga far

Charles från Göteborg hade en dålig relation till sin pappa, så han bestämde sig för att skriva ett brev. Se den rörande videon.


Läs mer

Här sjunger Andrea om ett rasistiskt Sverige. Se den fina videon

 "Jag och farsan har alltid haft en dålig relation. Jag bestämde mig för att försöka ändra på det genom att skriva ett brev och läsa upp det för honom."

Så beskriver Charles Atashkadeh från Göteborg den video på Youtube där han läser upp ett brev som han skrivit till sin pappa. 

– Jag och och en kompis hade gjort en hel programserie med saker vi var rädda för som vi postat på Youtube. Men min största rädsla var ändå att prata med pappa. Jag tänkte att det är redan så jobbigt som vi har det så jag slänger på kameran ifall det blir ett revolutionerande ögonblick. 

I videon läser Charles upp brevet som han skrivit till sin pappa där han förklarar hur han ser på deras relation, att pappan inte är stolt över honom och att de bara bråkar istället för att kommunicera. Charles pappa ser skeptiskt ut till en början men efter ett tag når Charles fram till honom och far och son kramar om varandra i ett rörande starkt ögonblick. 

– Jag funderade länge på om jag skulle lägga upp videon då den var väldigt privat, men när det var lugnt för pappa kände jag att han ändå lagt upp så mycket annat, berättar Charles. 

"Fick långt sms från en helt okänd"

Det var ett år sedan och en del av en längre produktion. Nyligen lade Charles upp enbart sekvensen där han pratar med sin pappa på Youtube. 

– Det verkar som att många kan relatera. En helt okänd kille skickade ett långt sms till mig om att det var den finaste videon han någonsin sett. 

Så hur är relationen mellan Charles och hans pappa nu? 

– Den är bra, mycket bättre i dag. Han har tackat för att jag tog upp hur jag kände. 

Har du några tips till andra som också vill förbättra relationen till pappa?

– För mig krävdes det att jag skrev ner hur jag kände och läste upp det för honom. Det gäller att hitta sitt sätt och sedan bara tvinga sig själv att göra det. Jag är verkligen glad att jag vågade. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.