Zainab betalade resan så att tiggaren kunde åka hem på operation

När Zainab insåg att mannen framför henne som inte hade råd med flygbiljett i vanliga fall tigger bestämde hon sig för att överraska honom.


MALMÖ. Under tiden som Zainab Turkie jobbat på en resebyrå i Malmö har hon flera gånger varit med om att en man kommit in och försökt boka om sina biljetter hem till Bukarest. Då han inte hade ombokningsbara biljetter fick han köpa en ny varje gång.

Men när han kom inte under tisdagen hade han inte råd att köpa en ny biljett, menvar han tvungen att åka till Bukarest för en operation. Zainab skrev om händelsen på sin Facebook och berättade också om hur mannens situation fick henne att reagera. 

– Han la fram sitt id-kort och de pengar han hade och ville köpa en ny biljett, men pengarna räckte inte. Han var redan ledsen när han kom in på resebyrån, men nu blev det ännu värre, berättar Zainab för Nyheter24

Skulle åka hem och operera sig 

Trots att mannen inte kunde mycket svenska och engelska kunde han och Zainab kommunicera.

– Jag förstod att han var tvungen att åka hem till Bukarest för att operera sig. Han hade blivit påkörd av en bil när han satt och tiggde, säger hon och fortsätter:

– Han drog upp sitt byxben och visade att han hade en träbit inne i benet och stygn.

Zainab berättar att hon hela tiden var nära tårar och försökte hålla sig från att bli för känslomässig, eftersom hon var på jobbet. 

Hon hade från första stund känt igen mannen, men inte riktigt kunna placera honom. Till slut mindes hon; det var mannen som brukade sitt och tigga utanför Willys. Det var då hon bestämde hon sig för att betala mannens flygbiljett hem, men till en början sa hon inget till honom. 

– Jag bara tog hans id-kort som låg framme och knappade in allt i datorn. Sedan skrev jag ut biljetterna och gav de till honom tillsammans med de pengarna han hade från början, säger hon och fortsätter:

– "Här, jag bjuder på den här biljetten" sa jag till honom. 

Båda började gråta

Mannen började gråta och likaså Zainab. Han av tacksamhet och hon av hans situation. 

– Jag har sett så många klipp på Facebook och Youtube där folk attackerar oskyldiga människor som inte har gjort något, säger Zainab till Nyheter24 och fortsätter:

– Att man kan ha hjärta och mage att gå fram och slå en tiggare som bara sitter där och inte gör någonting. Det äcklar mig. 

Zainabs inlägg fick snabbt spridning på Facebook och har nu gillats av nästan 1000 personer. 

Se hela inlägget:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.