- Foto: Faksimil Facebook/Montage

Vardagshjälten Albert, 21, hjälpte kvinna föda bebis – mitt på gatan

Alberts väg hem från jobbet blev minst sagt minnesvärd.


Albert Fejza, 21, från Göteborg jobbar som undersköterska på gynekologisk operation. När han var på väg hem från jobbet tidigare i veckan hände något som inte tillhör vardagen. Albert hjälpte till att förlösa en bebis mitt på gatan. 

På väg till spårvagnen la han märke till att en bil stod konstigt parkerad med dörrarna öppna. När han sedan hörde skrik från bilen sprang han dit för att se vad som pågick.

– Jag har lite erfarenhet av nyfödda bebisar, men att hjälpa till att förlösa var helt nytt för mig, säger Albert till Nyheter24 och fortsätter: 

– När jag fattade att ett barn var på väg till världen så kastade jag av mig jackan och fick ett okej från pappan som försökte ringa en ambulans, och då gjorde det jag kunde för att hjälpa till. 

"Imponerad av kvinnor"

Någonstans i huvudet kunde Albert komma ihåg hur det fungerar mellan värkar och krystar, så han vägledde den blivande mamman och precis när barnet kom ut så fanns ambulansen där som också hjälpte till.

– Jag är ännu mer imponerad av kvinnor nu än vad jag var innan. Det är helt otroligt vad starka dem är, säger han.

Så här skriver Albert själv om händelsen:

/
/
/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med vid en förlossning någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.