Här är världens största glass.
1 av 3
Här är världens största glass. - Foto: Pressbild
Över tre meter lång.
2 av 3
Över tre meter lång. - Foto: Pressbild
Originalet.
3 av 3
Originalet. - Foto: Pressbild

Här är världens fetaste glass – så stor är den

Den här glassen skojar man inte bort.


Norrmän är kända för att hålla på med alla möjliga galenskaper. Ibland gör de också riktigt, riktigt bra grejer. Som nu, när de slagit till och gjort världens största glass.

Det är glassmakarna från Hennig-Olsen med projektledare Trond Lenoard Wøien i spetsen som står bakom mästerverket som under söndagen belönades med diplom av självaste Guinness rekordbok.

Bildkälla: Pressbild

Monsterglassen är en re-make på en av företagets klassiska glassar.

– Som en hyllning till folkets klassiker genom åren bestämde vi oss för att göra världens största Krone-glass, säger direktör Paal Hennig-Olsen, i ett pressmeddelande.

Den över tre meter höga glassen består av 1 080 liter glass, 60 liter choklad, 40 liter jordgubbssylt och 75 kilo kex. Glassen fraktades med helikopter från fabriken som ligger i Kristiansand. Stökigt

Rekordglassen är den högsta genom tiderna. Tidigare rekordhållare var en italiensk kulglass som mätte 2.81 meter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.