Man som äter en chokladboll.
1 av 3
Vill du ha drömjobbet som provsmakare av choklad? Sök det här jobbet! - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mjölk-, vit och mörk choklad.
2 av 3
Mmmmmmm. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Man blir sugen själv.
3 av 3
Man blir sugen själv. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Drömjobbet? Provsmaka choklad på heltid

Är du en riktig Willy Wonka? Drömmer du om att få det sweetaste jobbet? Då har vi hittat ditt drömjobb. Som inte kräver någon tidigare erfarenhet. Alls.


Det är skotska Mackies som söker ny personal till deras chokladfabrik. Det kräver ingen tidigare erfarenhet och går ut på det lyxiga heltidsjobbet att provsmaka choklad.

Enda kravet de verkar ställa är att man ska ha en mun och vara människa. I annonsen står det att Mackies söker en person som måste kunna bete sig som ”ett barn i en godisaffär”. Som chefstestare är en av sysslorna att ta fram en ny smak av choklad som ska bli den ”ultimata".

Egenskaperna som fabriken söker är bland andra ”att låta en chokladkaka smälta i munnen utan att bita”. Det verkar vara det svåraste med jobbet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.