Barnen leker med Lego för första gången – reaktionen är hur fin som helst

En nioårig pojke i USA har en insamling där han skickar LEGO till barn i Uganda. Barn som aldrig lekt med det tidigare. Någonsin. Det här är så fint!


Man kan göra så mycket med så lite! Nioåriga Micah från Kalifornien, USA, startade initiativet Lego Africa med målet att skicka begagnade Lego-bitar till Uganda i Afrika. Tillsammans med sin pappa har han skickat flera hundra kilo lego-bitar under tre års tid. Anledningen är att stimulera fantasin och kreativiteten hos de ugandiska barnen.

Målet är att själv kunna åka ner i framtiden för att lämna över byggklossarna på eget hand. Han har exempelvis startat en crowdfunding för att lyckas med detta.

Och man ser ju vilken fantastiskt fin reaktion barnen får när de får kasta sig över lego-bitarna och bygga precis vad de vill. Enda nackdelen är väl att de lär kliva på bitarna snart...

Se hjärtvärmande videon här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du lego?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.