Simon startade en Swish-insamling till Cancerfonden.
1 av 3
Simon startade en Swish-insamling till Cancerfonden. - Foto: PRIVAT / TT BILD
Här är han med sin mamma som insjuknat i cancer.
2 av 3
Här är han med sin mamma som insjuknat i cancer. - Foto: PRIVAT
Pengarna har skickats via Swish.
3 av 3
Pengarna har skickats via Swish. - Foto: TT BILD

Simon startade insamling mot cancer på julafton – firar jul på sjukhuset med mamma

Simon har haft ett tungt år när hans mamma blivit sjuk i cancer igen. Då ville han se om han kunde samla in pengar till Cancerfonden. Resultatet visar hur givmilda folk kan vara.


På julafton publicerade Simon Röse ett meddelande på sin Facebook-sida. Det var en utmaning att samla in så mycket pengar som möjligt till Cancerfonden. "Jag har alltså dryga 1400 hundra vänner, för att vara exakt 1379 stycken. Om var och en skulle swisha 20 kr skulle vi få ihop hela 27 580 kr!" skriver han. Anledningen är att han vill stötta sin mamma som blivit sjuk, igen, i cancer tidigare i år.

– Jag tänkte att i år har verkligen varit gåvans år så jag ville se hur mycket vi kunde få in, säger Simon Röse till Nyheter24.

Målet var att få in så mycket som möjligt. På bara cirka två timmar har över 26 000 kronor blivit inskickade till initiativet. Simon själv berättar att han är rörd.

– Det är fantastiskt fint att se hur givmilda folk är. Det är personer som jag aldrig träffat som skriver och skickar pengar. Många har följt mig i min mammas kamp och bland annat har mitt fotbollslag varit otroligt stöttande. Det har plingat från telefonen hela kvällen. Jag var tvungen att stänga av notiser på Swish, säger Simon.

Simons största julönskan är att hans mamma ska bli frisk. Han vill genom insamlingen ge tillbaks och stötta kampen mot cancer. Julfirandet är dock lite speciellt för Simon i år.

– Tanken var att vi skulle vara hemma hos oss för att minska resandet. Men mamma var tvungen att åka in till sjukhuset och är där i dag. Hon orkade inte åka hem och när hon inte orkar då är det verkligen så, säger Simon.

Istället ska Simon åka in för att fira lite jul med sin mamma på Södersjukhuset i Stockholm.

– Jag ska inte säga att det är ett julmirakel att vi lyckats samla in så mycket på så kort tid, men det är fantastiskt. Alla gåvor är fina och beloppet spelar mindre roll, säger Simon till Nyheter24.

Läs hans inlägg på Facebook här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.