Det här magasinet förbjuder två sunkiga ord – för att läsarna ska må bättre

"Tappa två storlekar" och "bikinikropp" känns inte som uttryck som hör hemma i någon tidning på 2010-talet. Det har Women’s Health tagit fasta på.


Sakta men säkert blir världen lite snällare mot kvinnor. Sist i ledet att jobba för att kvinnor ska må bättre (läs: mindre dåligt) över sina kroppar är magasinet Women's Health.

Tidningen kommer att banna uttrycken "bikinkropp" och "tappa två storlekar". Det blev resultatet efter en undersökning där läsarna fick svara på vilka ord och meningar som de gillade och ogillade att se på framsidan. Dessa två toppade ogilla-listan.

"Eftersom vårt mål alltid är att pusha er, och aldrig att få er att känna er dåliga, här är vårt löfte: De är borta. De finns inte längre på framsidan av Women's Health", skriver chefredaktören Amy Keller Lairdhemsidan.

Den som kikar in på tidningens Instagramkonto ser dock att där nästan bara finns vita och smala kvinnor. Så Women's Health har en bit kvar om den vill vara positiv till alla kroppar, men i den här världen får kvinnor vara glada för det lilla.


Bildkälla

/
/
Ord
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gjorde magasinet rätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.