Än så länge är det kallare väder men snart blir det sommar
Än så länge är det kallare väder men snart blir det sommar - Foto: Adam Ihse/ TT & Erik Abel/SCANPIX/TT

Vårrusket börjar ge vika för sommarvädret – här blir det varmast

Bättre väder väntar med sol men än så länge är det typiskt försommarväder över landet.
– Finfint sommarväder är helt enkelt att vänta med, säger meteorologen Sofia Söderberg till Nyheter24.


De kommande dagarna fortsätter bjuda på typiskt försommarväder, enligt meteorologen Sofia Söderberg på SMHI, vilket innebär fuktigare luft och varierande regnskurar.

– På torsdagen blir det nya områden med mer regn som ser ut att beröra Götaland och Svealand, efterhand Norrland. Det är väldigt varierat på flera håll men i stora drag för hela landet är det moln och regnskurar. Undantag finns även för lite solglimt i landet, säger Sofia Söderberg till Nyheter24.

Under fredagen blir det mer sammanhängande väder, då blir det ostadigt och tidvis moln och skurar. Nordvästra Norrland tycks vara undantaget, där blir det växlande molnighet och solglimtar. Temperaturerna ligger runt 15 grader i stora delar av landet, i Norrland något lägre med 10 till 15 grader.

– Finfint sommarväder är helt enkelt att vänta med. Samtidigt har markerna fått välbehövt regn, säger Sofia Söderberg.

Foto: Anders Wiklund/TT                                                                   

Vädret inför Sveriges nationaldag den 6 juni än oklart

Väderbakslaget och den efterlängtade solen som lyser med sin frånvaro kan komma att ändras till det bättre i helgen. I södra halvan av landet blir det mindre ostadigt väder och det kan bli utrymme för sol. 

Temperaturerna i landet kan eventuellt bjuda på lite varmare väder, upp till 20 grader, fortsatt undantag för Norrland som ligger på 10-15 grader. Till söndagen är det än osäkert och det är bättre att avvakta kommande väderlek, ävenså inför nationaldagen nästa måndag.

/
Sol
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!