Ett barn fördes med ambulans till sjukhus efter ett drunkningstillbud. Bilderna är genrebilder.
Ett barn fördes med ambulans till sjukhus efter ett drunkningstillbud. Bilderna är genrebilder. - Foto: Stina Stjernkvist/AP Photo/Manu Fernandez/TT

Barn allvarligt skadad – vid drunkningsolycka i pool

Under söndagen skadades ett barn allvarligt efter ett drunkningstillbud i en pool. Barnet har förts till sjukhus och är vid liv, men tillståndet är kritiskt.


Vid 19-tiden på söndagskvällen fördes ett barn till sjukhus, efter ett drunkningstillbud i tätorten Mantorp i Mjölby kommun, rapporterar Corren.

På måndagsmorgonen meddelade polisen att barnet var vid liv, men att tillståndet är kritiskt.

"En supertragisk händelse"

Olyckan ska ha skett i en pool och barnet ska vara under tio år, men mer än så vill inte polisen säga om omständigheterna kring händelsen.

– Det är en supertragisk händelse och det kändes verkligen i kroppen när vi fick vetskap om den, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson, till tidningen.

En förundersökning gällande vållande till kroppsskada har inletts, men ingen är misstänkt för brott.

– Det är viktigt att ha med sig att det inte finns någon misstänkt person, rubriceringen finns för att vi ska utreda vad som har hänt. Det här är förstås väldigt chockerande för de som har befunnit sig i närheten och det gäller att ha respekt för den här väldigt tragiska situationen, säger Strömberg.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!