Sexårig pojke ska ha blivit attackerad av hund på strand i Karlskoga
Enligt ett vittne ska det ha rört sig om en amstaff. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Stefan Jerrevång/TT

Sexårig pojke ska ha blivit attackerad av hund på stranden

En sexårig pojke blev biten av en hund på en badstrand i Karlskoga, berättar hans mamma. Den blodiga attacken ska ha slutat med att han fick akut åka in till sjukhus och opereras.


Det var under måndagskvällen som en mamma befann sig på en badstrand i Karlskoga med sina två barn, samt en av dotterns kompisar. Tillsammans med den sexårige sonen sparkade de en lila plastboll mellan sig, berättar hon för Nerikes Allehanda. 

Mamman berättar om attacken: "Hade honom i huvudet"

Hon förklarar att det var då som en hund, från ingenstans, kom och tog tag i bollen för att bita sönder den. Sonen ska då ha fallit offer för hundens attack. 

– Hunden siktar in sig på honom. Han springer till mig och jag till honom. Jag försökte slå till hunden och den rev mig i ansiktet. Den nafsade på min armar och ben, men siktade på hans huvud. När den hade honom i huvudet gick den därifrån, förklarar hon för tidningen. 

"Jag vrålar att någon ska ringa eftersom det forsar blod"

Mamman berättar att hon, efter händelsen, fick hjälp av andra personer som befann sig på stranden. En kvinna ska ha kommit med vatten och en handduk, medan en annan man ringde efter ambulans och polis. 

– Jag vrålar att någon ska ringa eftersom det forsar blod. 

På sjukhuset opereras pojken, och läkarna har sedan dess sagt att resultatet ser bra ut. Men pojken har blivit hundrädd efter incidenten, menar hans mamma som berättar att hon kommer att anmäla händelsen. 

"Då attackerade hunden barnet i ansiktet"

Ett vittne som var på platsen bekräftar mammans historia, och menar att det ska ha rört sig om en hund av rasen amstaff. 

– Hunden biter tag i bollen så den går sönder. Då attackerade hunden barnet i ansiktet och det blödde jättemycket, säger vittnet till Nerikes Allehanda

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!