Mannen döms för sexuellt ofredande.
Mannen döms för sexuellt ofredande. - Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Man onanerade vid lekplats: "En gammal skada"

En man i 50-årsåldern döms till dagsböter för sexuellt ofredande. Detta efter att ha onanerat i en bil intill en lekplats i Växjö – något som förbipasserande upptäckte.


Det var i början av augusti förra året som en man och en kvinna, i samband med att de parkerade sin bil intill en lekplats i Växjö, fick syn på en man i 50-årsåldern sittandes tillbakalutad i bilen bredvid.

Kvinnan ifråga, som jobbar inom vården, blev orolig att någonting inte stod rätt till i sommarvärmen och gick fram till bilen för att se om mannen behövde hjälp – men så var inte fallet.

"Mannen i bilen onanerade och de fick ögonkontakt. Han slutade inte. Han försökte inte ens gömma sig utan fortsatte", har kvinnan uppgett i förhör, enligt domen som Nyheter24 tagit del av. 

"Såg barn i närheten"

Eftersom mannen parkerat sin bil "precis bredvid en lekplats" och eftersom mannen och kvinnan, enligt egen utsago, "såg barn i närheten", larmade de polisen.

Väl på plats greps mannen som i förhör, enligt domen från Växjö tingsrätt, uppgett att han "har en gammal skada" och att det var därför han satt tillbakalutad i bilen. 

Mannen nekar till att han skulle ha onanerat, men tingsrätten bedömer att vittnesmålet från kvinnan kan bekräftas av den man hon hade sällskap av och att de, eftersom de inte känner mannen ifråga, "saknar anledning att sanningslöst tillvita honom detta".

Han döms därför till dagsböter för sexuellt ofredande

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!