Har du blivit attackerad av en fiskmås? Då ska du göra så här
Har du blivit attackerad av en fiskmås? - Foto: Janerik Henriksson/TT och Michael Probst/TT

Så ska du göra om fiskmåsen attackerar – experten berättar

Har du blivit attackerad av en fiskmås? Då är du långt ifrån den enda. Det är nämligen inte helt ovanligt under sommarmånaderna, och om du hamnar i luven på en fiskmås finns det vissa knep att ta till.


Fiskmåsar hör den svenska sommaren till. Och inte sällan har det hänt att de blir aggressiva mot människor. För TV4 Nyheterna berättar ornitologen Lars Johansson att det finns en naturlig förklaring till måsarnas beteende. 

– Det låter ju så elakt att de attackerar människor, men det är så att de skyddar sin avkomma. Och det vill väl alla föräldrar göra, de vill vara rädda om sina barn. Det är ingen elakhet i det här, utan det är ett naturligt beteende för att värna sina efterföljande, förklarar han och fortsätter: 

– De lämnar boet rätt så snabbt, och då hamnar de ner på backen. Och det är när de springer omkring på torg och gator som föräldrarna skyddar dem. 

Så ska du göra om du blir attackerad av en fiskmås

Fiskmåsarnas vapen som de ofta tar till är sin avföring. Men om du skulle gå i klinch med en aggressiv fiskmås, finns det vissa knep även du kan ta till. 

– Vifta med armarna och gör sig stor, gå därifrån om möjligt. Och kan du inte gå därifrån, så ta fram ett paraply eller något, säger Lars Johansson till TV4 Nyheterna

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!