Här blir det sol i helgen.
Här blir det sol i helgen. - Foto: Don Ryan/AP/TT/Torstein Bøe/ NTB/TT

Helgvädret: Här blir det 30 grader och sol – för sista gången i år

Sommarens sista helg bjuder inte på något kanonväder. Men lördagen kan bjuda på upp emot 30 grader och sol – innan regnet börjar ösa ner på söndagen.


Det är dags att kräma ut det sista av sommaren när augustis sista helg är i antågande. Men efter ett par riktigt varma och soliga dagar ser det ut som att helgen inte blir riktigt lika strålande. 

Ett lågtryck är på väg in från väster, vilket ger en hel del regn. Redan under natten mot lördag letar sig regnmolnen in över Svealand och upp över Norrland.

– Inför söndagen kan det komma kraftigare skurar i Skåne och kring Stockholmsområdet. Där kan det bli mycket regn, säger SMHI:s meteorolog Linus Karlsson till Nyheter24. 

Här blir det varmast 

Störst chans till sol blir det på lördagen.

– Det kommer att vara uppluckrat bland molnen på lördagen, framförallt i östra Götaland och Svealand, och ser ut att kunna vara en hel del sol, säger Linus Karlsson.

Temperaturmässigt då? Det kan bli upp emot 30 grader i Götaland.

Nu blir det kallare

Efter helgen ser det ut som sommarvärmen sakta men säkert försvinner. 

– Det som händer är att vi har haft ett högtryck över landet med mycket sol. Nu i samband med lågtrycket letar sig svalare luft in och det blir både regn och kallare, säger Karlsson.

/
Sol
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!