Apoteket betalade studenters spritfest

Vd Stefan Carlsson låg bakom det stora fylleslaget vid Uppsala universitet.


Apoteket skakas av en fylleskandal efter att vd Stefan Carlsson bjöd studenter på gratis sprit. Han införde fri bar och festen slutade i ett stort fylleslag. Hela notan fick statliga Apoteket AB stå för.

– Detta var inte särskilt väl övervägt och det var en engångsföreteelse, säger sjukskrivne Stefan Carlsson till Upsala Nya Tidning.

Han var på Farmacevtiska Studentkåren vid Uppsala universitet i egenskap av nybliven hedersledamot i kåren den 7 april. Vid den traditionella skiftesmiddagen i kårhuset fanns utom Apotekets vd ett 60-tal gäster.

När middagen var avklarad frågade en student om Carlsson inte tänkte bjuda på något att dricka. Då tog Apotekets vd beslutet att införa fri bar och därmed stå för hela notan. Notan på 10 000 kronor, inklusive moms, valde han senare att skicka till statliga Apoteket AB.

– Det blev ett fylleslag när baren blev fri. Jag tyckte det var kul och frikostigt av Stefan Carlsson. En skiftesmiddag är ett speciellt tillfälle, så jag reagerade inte på att det skulle vara något konstigt med att han bjöd på alkohol. Nu i efterhand kan jag väl tycka att det är en smula märkligt att Apoteket ska betala för det, men samtidigt är det inte så mycket pengar det handlar om, säger en närvarande person till Upsala Nya Tidning.

Apoteket förutsätter att notan från festen redan har betalats.

– Notan har fakturerats Apoteket och eftersom festen ägde rum i februari förutsätter jag att den har betalats. Det handlar om kostnader för alkohol utan mat, och därför har den betalats utan avdrag för moms och har satts på vd:s representationskonto, säger Apotekets presschef Elisabet Linge Bergman till Upsala Nya Tidning.

Anna Kartberg, ordförande för Farmacevtiska studentkåren, förnekar att det slutade i ett fylleslag och menar att det "bortsett från gratisbaren var en vanlig studentfest".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!