Man misstänks ha hotat spädbarn med kniv.
Man misstänks ha hotat spädbarn med kniv. - Foto: Martina Holmberg/Christine Olsson TT

Man misstänks ha hotat spädbarn med kniv – ville skära upp barnet

En man misstänks ha hotat flera personer på resecentrum i Älvsbyn. Han ska ha visat en kniv för en kvinna och hotat med att skära upp hennes dotter.


I början av juni i år ska mannen ha hotat en mamma och hennes spädbarn genom att visa en kniv. Mannen ska flera gånger ha sagt att han "skulle skära upp barnet", rapporterar Norrbottens-Kuriren.

I polisförhör berättar mamman att hon gick vid tågstationen när den främmande mannen kom gående rakt mot henne. Han ska då ha stoppat henne och pratade osammanhängande samt tog tag i hennes barnvagn.

Efteråt ska mannen ha frågat vad hon haft i vagnen, och när kvinnan svarade att det var hennes dotter ska han ha uttalat hotet.

"Trodde han skulle skära i henne med kniv"

Kvinnan ska ha sagt att hon blev jätterädd och att hon ville gå därifrån. Då ska mannen ha visat att han hade en kniv.

– Jag hann bara se det snabbt, men jag uppfattade det som ett vasst föremål som såg ut som en kniv, eller ett knivblad, det var en liten blank sak som rymdes i fodralet, säger kvinnan till polisen.

När mannen släppte taget om vagnen sprang kvinnan från platsen. 

– Jag insåg då att han släppt vagnen, för han höll i fodralet med två händer och då sprang jag därifrån med vagnen och gömde mig och fortsätter:

– Jag blev livrädd, både för mitt liv och för min dotters, det var så obehagligt, jag trodde ju att han skulle skära i henne med kniv. 

Några dagar tidigare ska den misstänkta mannen ha hotat två pojkar och sagt åt dem att han skulle kasta granater och skjuta dem, skriver tidningen.

Mannen förstod att kvinnan var rädd

Varför den 63-åriga mannen hotade kvinnan är ännu oklart. I polisförhör förnekar mannen att det skulle röra sig om grovt olaga hot. Han uppger också för polisen att han kan förstå att kvinnan blev rädd för honom.

Han förnekar även att han skulle ha tagit fram en kniv, men uppger att han förvarade en kniv i plånboken för att kunna försvara sig.

I fredags skulle rättegången mot mannen starta, men den ställdes in eftersom mannen ska genomgå läkarundersökningar.

Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!