Två kvinnliga polischefer anklagas för ”olämpligt beteende”
Polisen ska ha gjort en egen anmälan om brott efter deras julfest på Glenn sportsbar Ullevi i Göteborg. - Foto: Henrik Holmberg / TT & Janerik Henriksson/TT

Två kvinnliga polischefer anklagas för ”olämpligt beteende”

Polisen har gjort en egen anmälan om brott efter deras julfest på Glenn sportsbar Ullevi i Göteborg. Under kvällen ska det ha inträffat händelser som inte ansågs acceptabla.


Drygt 100 polisanställda var i fredags på Glenn sportsbar Ullevi i Göteborg när gränspolisen inom polisregion Väst höll julfest. Under kvällen ska det ha inträffat händelser som resulterat i att polisen gjort en egen anmälan om brott.  

Mikael Holmgren är chef för gränspolisen i region Väst och berättar för Expressen att en anmälan skickades in under tisdagen.

– Det fanns beteenden som man hade en uppfattning att de inte var så lämpliga, säger han om anmälan och fortsätter:

– Det är en del i att vi ser allvarligt på delen med vår kultur och hur vi är mot varandra. 

Troligen sexuellt ofredande 

Anmälan har skickats till polismyndighetens avdelning Särskilda utredningar, som hanterar ärenden där poliser kan ha gjort sig skyldiga till brott. 

Vilken brottsrubricering det gäller är i dagsläget oklart, men ärendet rör enligt Mikael Holmgren troligen ofredande eller sexuellt ofredande, rapporterar Expressen.

Tidigare rapport: ”Machokultur”

Mikael Holmgren vill inte uttala sig om vad som ska ha hänt under julfesten:

– Men oaktat den här händelsen, som jag inte kan gå in på, så arbetar vi med våra kulturfrågor och beteenden. Det är viktiga frågor för oss. Om nån känner sig illa behandlad av nån anledning så är det allvarligt, säger Mikael Holmgren till Expressen.

Gränslöst beteende mot manliga kollegor 

Kvinnor i sällskapet anklagas för sexuellt gränslöst beteende mot flera manliga kolleger. Detta enligt uppgifter från två personer som var med under kvällen.

En polisanställd som var på festen säger till Expressen att han blev beklämd och att kollegor upplevde detsamma.

Personalen har inte sett eller hört något 

Enligt Fadde Kuhpai, restaurangchef på Glenn sportsbar Ullevi, har de inga uppgifter om något avvikande under kvällen, rapporterar Expressen. 

– Jag har pratat med personalen men ingen har sett eller hört något. Det kan ju ha hänt något mellan två personer, men det är ingen som sprungit omkring eller haft konstiga saker för sig, säger han till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!