En polisman hängdes nyligen ut av den omdiskuterade sajten dumpen.se
En polisman hängdes nyligen ut av den omdiskuterade sajten dumpen.se - Foto: Johan Nilsson/TT & Stella Pictures

Polis hängdes ut av Dumpen – är fortsatt i tjänst: "Två olika perspektiv"

En polisman i Malmö har nyligen hängts ut av den omdiskuterade sajten Dumpen.se som frontas av höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg och den ansvariga utgivaren Sara Nilsson. Nu bemöter polisledningen uppgifterna för Nyheter24.


Den omdiskuterade sajten Dumpen, med Patrik Sjöberg och Sara Nilsson i spetsen, har för några dagar sedan publicerat information om en polisman i Malmö.

Enligt Dumpen ska mannen ha sökt kontakt med ungdomar i olika chattar och sociala medier för sexuell kontakt. 

Vid ett tillfälle ska polismannen, enligt Dumpen, bland annat ha bett den han trodde var en 14-åring om en bild på könsorganet. Därefter ska de ha stämt träff i centrala Malmö. När personen konfronterades skylde han sitt ansikte och lämnade platsen.  

Polisman konfronterades av Dumpen – omplaceras

När Nyheter24 når polisen i region Syd talar de om att förundersökningen är nedlagd och att man hanterar ärendet internt. 

– Vi blev kontaktade av särskilda utredningar som fått information från den här gruppen, men åklagarbedömningen var att de lade ner förundersökningen. Så därför överlämnar de informationen till oss och då behöver vi bedöma materialet och avgöra om det ska inledas ett disciplinärt förfarande. Det tar några veckor, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i region Syd.

Polisen skickades hem från arbetet

Mannen i fråga ska ha varit i tjänst under den aktuella kvällen då Dumpen konfronterade honom varpå han skickades hem, menar Jarl Holmström.

– I det här fallet avbröt vi det pågående tjänstgöringspasset och kollegan blev hemskickad. Nu är han omplacerad till ett mer lämpligt uppdrag tills vidare. 

Polisen ser allvarligt på situationen, trots det är polismannen fortsatt i tjänst. Jarl Holmström menar att det är en skarp bedömning som måste hanteras i ett sådant läge.

– I såna här ärenden finns det två olika perspektiv som vi måste hantera professionellt. Det ena är en stringent bedömning om vi ska inleda ett disciplinärt förfarande och å andra sidan ett omhändertagande av en medarbetare som omnämnts med negativ inramning. Det är en skarp bedömning. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!