Människor samlades i januari för en ljusmanifestation i Luleå för den åttaårige pojken som misstänks ha mördats av sin pappa. Arkivbild.
Människor samlades i januari för en ljusmanifestation i Luleå för den åttaårige pojken som misstänks ha mördats av sin pappa. Arkivbild. - Foto: Pär Bäckström/TT

Pappa erkänner mord på åttaårig son i Luleå

Den man i 45-årsåldern som åtalas för att ha dödat sin åttaårige son i Luleå erkänner nu brott, uppger hans advokat enligt Norrbotten-Kuriren.


— Min klient erkänner numera den gärning som han är misstänkt för och kommer underkasta sig ansvar för mord, säger hans advokat Marcus Lodin till tidningen.

Det var i januari som pojken hittades död i en bostad i Luleå, efter att han haft umgänge med sin pappa. Pojken hittades sedan hans mamma blivit orolig och kontaktat polisen.

Åttaåringen har enligt åklagare Lindha Strömberg strypts eller kvävts till döds av sin pappa. Hon skriver i åtalet att gärningen har föregåtts av noggrann planering och hänvisar bland annat till anteckningar och ett handskrivet brev som hittats i lägenheten.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!