Lisbeth Åkerman har jobbat på SVT sedan 1998.
Lisbeth Åkerman har jobbat på SVT sedan 1998. - Foto: Stella Pictures

SVT-ankaret Lisbeth Åkerman växte upp med kriminella: "Blev mina vänner"

Inför miljonpublik levererar Lisbeth Åkerman, 55, nyheterna i Rapport. Men vad vet du egentligen om den hemlighetsfulla programledaren? Här är allt du vill veta om SVT-profilens familj, lön och uppväxten på anstalt.


Lisbeth Åkerman har varit programledare för Rapport i SVT sedan 1998, men har alltid hållit en låg profil utanför rutan. 

– För mig är det viktigt att tittaren inte sitter och funderar på något jag har sagt om mig själv när han eller hon tittar på nyheterna, har Åkerman tidigare sagt till Expressen.

För den som vill veta lite mer, så har Nyheter24 samlat det som googlas mest om den populära SVT-profilen.

Här kan du läsa mer om Lisbeth Åkermans kollega Katarina Sandström.

Lisbeth Åkermans make – vem är hon gift med?

Lisbeth Åkerman är som nämnt ganska privat. I en intervju med Expressen 2017 sa programledaren att hon  att inte hade en man just då. Hur hennes civilstånd ser ut i dag, är inget som är officiellt. 

Lisbeth Åkermans familj – har hon barn?

I samma intervju som nämndes ovan svarade Lisbeth Åkerman så här på frågan om familj:

- Min mor och mina syskon och deras barn och mina vänner är min familj. 

Lisbeth Åkermans lön – hur mycket pengar tjänar hon på SVT?

Att leda Rapport ger ett skönt klirr i kassan. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av tjänade Lisbeth Åkerman 796 300 kronor år 2022, vilket ger en månadslön på 66 358 kronor. 

Uppväxten på anstalt 

Det inte så många vet om Lisbeth Åkerman, är att hon har en annorlunda och spännande uppväxt. Hennes pappa Sven Åkerman var chef för kriminalvårdsanstalten Västergården i Erikstad i Dalsland, och där bodde hon under sina elva första år. 

– Det var en öppen anstalt med skogs- och lantbruk och de som satt där var inga tyngre brottslingar. Vi bodde inne på själva anstaltsområdet och flera av de intagna blev mina lekkamrater. Jag blev väldigt glad när de återkom något halvår eller år efter att de muckat, så att vi kunde leka igen. De var nog inte lika glada, har hon sagt i en intervju med Expressen.  

När Lisbeth Åkerman var elva år flyttade hon och familjen till Göteborg, där hon sedan bodde under resten av uppväxten. 

Här kan du läsa om vad Anna Lindmarker på TV4 Nyheterna tjänar.

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!