Pojken som vårdas efter hissolyckan är fortsatt livshotande skadad, uppger Sahlgrenska universitetssjukhuset.
Pojken som vårdas efter hissolyckan är fortsatt livshotande skadad, uppger Sahlgrenska universitetssjukhuset. - Foto: Jonas Dagson/TT

Fortsatt livshotande för pojken efter hissolyckan – föll flera våningar

Den pojke under tio år som föll flera våningar i ett hisschakt i Göteborg tidigare i veckan vårdas fortsatt för livshotande skador, uppger Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst.


Det var på onsdagen som pojken blev fastklämd mellan hissens dörr och schakt på femte våningen i ett hus i Johanneberg i Göteborg. När räddningstjänsten skulle få loss pojken föll han i stället ner i hisschaktet, enligt P4 Göteborg.

Grovt vållande till kroppsskada

Exakt hur det gick till är oklart och händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket. Polisen utreder även händelsen som grovt vållande till kroppsskada, för att se om något fel begicks i samband med insatsen.

— Våra tankar går givetvis till den unge pojken föräldrar och anhöriga. Samtidigt mår räddningstjänsten Storgöteborg väldigt dåligt, i synnerhet mina brandmän som genomförde insatsen och var på plats när den här tragiska händelsen skedde, sade räddningstjänstens chef Lars Klevensparr till P4 Göteborg tidigare i veckan.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!