Vill du ha sol på semestern? Då ska du inte åka hit
Vill du ha sol på semestern? Då ska du inte åka hit - Foto: Johan Nilsson/Stina Stjernkvist/TT

Här regnar det mest på sommaren – städerna att undvika för solig semester

Vill du ha en solig semester? Då gör du rätt i att inte åka till någon av de här orterna – som var absolut regnigast under sommaren 2022.


En solig semester är något de allra flesta drömmer om. En del packar väskan och beger sig till varmare breddgrader, men många väljer att vara kvar i Sverige under de lediga veckorna. 

Den som vill ha en solsäker semester gör rätt i att bege till Hoburg på Gotland – enligt SMHI:s solmätarstationer. Vill du se hela listan över Sveriges mest solsäkra platser?

Solsäkra semestern i Sverige – här är platserna med flest soltimmar

Här regnade det mest i juni 2022

En klassisk, svensk sommar innehåller nästan alltid en rejäl portion regn också – men var regnar det mest? 

Borås har flera gånger utnämnts till Sveriges regnigaste stad. Även Göteborg har ett regnigt rykte. Under sommaren 2022 såg det däremot lite annorlunda ut. 

Statistik från SMHI som Nyheter24 tagit del av visar att den plats som det regnade mest på i juni 2022 var i trakterna mellan Storuman och Lycksele i Västerbotten. Där kom mellan 150-200 millimeter regn.

Foto: SMHI

Här regnade det mest i juli 2022

I juli 2022 var det andra delar av landet som var drabbade av mycket nederbörd. Allra mest regn, omkring 250 millimeter regn, kom det i ett område mellan Kiruna och Abisko i Lappland. 

Stora delar av Norrland och delar av Svealand hade mellan 100-150 millimeter regn i juli förra året, enligt SMHI:s mätningar.

Foto: SMHI

Här regnade det mest i augusti 2022

Området mellan Ramsjö och Gnarp i Gävleborg var regnigast i augusti 2022, där det kom upp till 200 millimeter regn. 

Stora delar av västra Norrland hörde också till de mer regndrabbade områdena, där det regnade upp till 200 millimeter på flera platser.

Foto: SMHI
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!