Erik Videgård är aktuell i SVT-programmet "Vilda kockar".
Erik Videgård är aktuell i SVT-programmet "Vilda kockar". - Foto: Marcus Ericsson/TT & Pexels

Kändiskocken: Därför ska du ALDRIG grilla hamburgare

Brukar du grilla hamburgare? Det ska du sluta med. I alla fall om du ska lita på kändiskocken Erik Videgård.


Erik Videgård, 63, är aktuell som en av kockarna i SVT:s nya satsning "Vilda kockarna". 

Förutom det är 63-åringen ständigt återkommande i Nyhetsmorgon på TV4, där han delar med sig av recept och matlagningstips. 

Här kan du läsa om när Erik Videgårds käke gick av mitt under en resa.

Erik Videgård: Så ska du tillaga hamburgare

Och det var i just Nyhetsmorgon som kocken levererade ett råd som nog fick både en och två tittare att hoppa till. 

Det handlar om hamburgare – och hur den ska tillagas. 

– Hamburgare ska man steka, inte grilla. Det är nummer ett, säger Erik Videgård i programmet. 

– Det här är ren kemi. Fett ger saftighet i hamburgaren. Vad man vill ha är en frasig yta på toppen och saftigt inre. Lägger du det på en grill rinner allt fett ner i grillen, det börjar brinna och den blir torr och tråkig. 

Hur rekommenderar då Erik Videgård att hamburgaren ska tillagas?

På stekstål, med hög värme. 

Här kan du läsa fler nyheter om Nyhetsmorgon.

TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!