Två personer skadades allvarligt när flera hästar slet sig på Djurgården i Stockholm i lördags.
Två personer skadades allvarligt när flera hästar slet sig på Djurgården i Stockholm i lördags. - Foto: Jonas Ekströmer / TT

55-åring ansvarig för hästarna som skenade

En 55-årig man var ansvarig för de hästar som började skena på Djurgården i Stockholm i förra veckan. Det visar utredningen hittills.


"Vi utreder nu om han på något vis har brustit i hanteringen av hästarna och om det i så fall innebär att han kan hållas ansvarig för det som hände. Han är i nuläget skäligen misstänkt men inte anhållen", säger extra åklagare Anna Meyrowitsch, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

En man och en kvinna i 70-årsåldern skadades allvarligt när de blev påsprungna av hästarna. En av dem bedöms ha livshotande skador.

Utöver de två personer som nu vårdas på sjukhus finns ytterligare två andra brottsoffer. En personbil fick också skador när en häst sprang in i den på Djurgårdsvägen.

Två av hästarna som slitit sig fångades snabbt in och de resterande tre kunde tas om hand en stund senare på Gärdet, ett stenkast bort, enligt polisen. En av dem hade fått lindriga skador i ett ben.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!