Den vinnare från Örebro som vann över 63 miljoner kronor på Eurojackpot är nu hittad.
Den vinnare från Örebro som vann över 63 miljoner kronor på Eurojackpot är nu hittad. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Henrik Montgomery/TT

Okända vinnaren hittad: Kammade hem 63 miljoner – det ska hen göra för pengarna

Den okända person som vann över 63 miljoner kronor på Eurojackpot har nu hittats. En kvinna i Örebro har varit i kontakt med Svenska spel och berättat vad hon planerar att göra för vinsten.


I lördags kammande en svensk person hem den största svenska vinsten någonsin på Eurojackpot. Sedan dess har personen inte identifierats. Förens nu. Den person som vann 63,6 miljoner kronor är äntligen hittad, låter Svenska Spel meddela i ett pressmeddelande. 

Det ska vinnaren göra för pengarna

Svenska spel efterlyste personen i flera dagar, något Nyheter24 tidigare skrivit om. Nu har man äntligen hittat vinnaren, en kvinna bosatt i Örebro. 

Hon berättar för Svenska Spel att maken först hade rättat sin rad och blev då glad för att han vunnit hundra kronor, sedan var det fruns tur att rätta sin.

– Min man hade precis rättat sina rader. Han var så glad för en vinst på hundra kronor och sa ”Nu får du också rätta!”. När jag klickade upp min rättning tog rätten aldrig slut. Helt galet! Det var ren lycka, men ingen sömn den natten.

Vinsten lämnade örebroaren chockad. 

– Det är overkligt och ofattbart! Jag har svårt att förstå hur det kan bli så här, säger hon.

Vinstraden på fem rätt och ett tilläggsnummer innebar att hon kammade hem en vinstsumma som uppgick till hela 63,6 miljoner kronor. 

Nu berättar hon för Svenska spel vad hon planerar att göra för den enorma vinsten.

– Det kommer nog ta en stund att smälta det här. Jag kommer att fortsätta jobba och leva som vanligt ett tag till. Men att kunna unna sig och sätta guldkant på livet blir skönt! Jag vill ut och resa i världen och bara njuta av livet, säger kvinnan

Betalas ut i samband med bankmöte

Vinsten är den största svenska vinsten någonsin på Eurojackpot och den planeras att betalas ut i samband med ett bankmöte där en representant från Svenska Spel Tur närvarar.

– Det är en förlängd del av vårt spelansvar att betala ut de riktigt stora vinsterna i ett sådant sammanhang. Där kan vinnaren få ekonomisk och juridisk rådgivning för framtiden, säger Martin Ridderstolpe, vinnarkommunikatör hos Svenska spel.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!