Prinsessan Madeleines och maken Chris O'Neills flytt till Sverige skjuts upp.
Prinsessan Madeleines och maken Chris O'Neills flytt till Sverige skjuts upp. - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Anders Wiklund/TT

Prinsessan Madeleine och familjens flytt till Sverige skjuts upp: ”Planen är att..."

För några månader sedan kom den glädjande nyheten att prinsessan Madeleine med familj ämnade att flytta hem till Sverige igen, efter flera år i USA. Nu skjuts flytten hem upp – till nästa år, enligt hovet.


Det var tänkt att 2023 skulle bli året då prinsessan Madeleine och hennes make, Chris O’Neill, tillsammans med barnen skulle flytta tillbaka till Sverige efter flera år i USA. Men så blir inte fallet. Åtminstone inte ännu.

Under tisdagseftermiddagen kom uppgifterna som gjorde gällande att den kungliga familjen blir kvar i staterna och att flytten nu skjuts fram till 2024.

Därför senareläggs flytten till Sverige

Hovets informationschef, Margareta Thorgren, har kommenterat uppgifterna för tidningen Expressen.

– Den kommer skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har. 

Det var i mars månad som hovet gick ut med nyheten om att prinsessan och hennes familj ämnade att flytta tillbaka då man ville att barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne skulle börja gå i skolan respektive förskolan. Istället för att göra sina jämnåriga sällskap under höstterminen ligger alltså 2024 närmre till hands för barnens skolstart i Sverige.

– Planen är att familjen ska flytta till Sverige, tydliggör Thorgren till Expressen.

Hon ska även förklarat för tidningen att det inte rör varken något migrationsärende, någon fastighetsförsäljning eller annat. Snarare tar flytten längre tid än väntat för familjen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!