GB har tagit till ett nytt drag för att kunna sälja glassen Twister i Sverige.
GB har tagit till ett nytt drag för att kunna sälja glassen Twister i Sverige. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Stella Pictures

GB:s nya drag – för att kunna sälja klassikern Twister igen

I ett nytt drag för att fortsätta sälja den populära sommarklassikern Twister har GB:s ägare, Unilever, valt att flytta produktionen från det kritiserade Ryssland till andra fabriker runt om i Europa.


När sommarens värme slår till kan en kall glass vara extra gott. En produkt som varit omskriven den senaste tiden är Twister från tillverkaren GB Glace. Den populära glassen tillverkades tidigare i Ryssland, men efter att kritik riktats mot produktion som sker i Ryssland och som sedermera säljs i Sverige, slutade den att säljas i vårt avlånga land. 

Nu är den dock tillbaka.

Produktionen av GB:s Twister flyttas

GB har nämligen flyttat tillverkningen av Twister från Ryssland till ett nytt land, i Europa. Trots ändringen har GB:s ägare, Unilever, svartlistats av Ukraina, vilket lett till en rad bojkotter mot flera varumärken bolaget äger, bland annat Marabou, Dove och Axe.

I ett mejl till tidningen Expressen skriver Maria Stareborn, presstalesperson hos Unilever Nordic, att man valt att flytta produktionen till andra fabriker än de ryska.

”Vi upphörde med alla import och export av produkter till och från Ryssland i mars 2022. I samband därmed flyttade vi även produktionen av Twister till våra glassfabriker i Europa. Vi producerar Twister i England, Tyskland och Polen. Den Twister som säljs i Sverige produceras i Polen”

Med andra ord: Köper du en twister i sommar så är den alltså inte tillverkad i Ryssland utan i Polen. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!