Har du koll på hur färska majskolvar ser ut?
Har du koll på hur färska majskolvar ser ut? - Foto: Janerik Henriksson/TT

Matjättarnas sommarvikarier slår in fel matvaror – blandar ihop musslor och champinjoner

Semestertider innebär oftast att någon annan måste utföra arbetet. Men att vara sommarvikarie och lära sig massa nya varor är inte helt lätt.


Det är inte helt lätt att vara ny på jobbet, särskilt som ung sommarvikarie. I dagligvaruhandeln kommer utmaningen att behöva känna igen frukter och grönsaker som ska slås in rätt i kassan.

En person på Twitter skrev om sin upplevelse på Ica Maxi och berättar om ett möte med en ung sommarjobbare som inte kände igen majskolvarna på rullbandet. Konversationen såg ut så här:

Foto: Skärmavbild Twitter @feedersanders

Syftet inte att håna

Personen som skrev inlägget förklarade att syftet med tweeten inte var att håna sommarjobbare, utan för att hen var fascinerad över att personen inte kände igen majs. Ursprungsinlägget har lästs över 150 000 gånger och många har svarat med liknande anekdoter. 

En person skriver om förvåningen när hen skulle handla dyra nashipäron, som hade råkat slås in som gul lök av kassapersonalen. Enligt kvittot landade päronen i stället på 3,40 kronor.

Foto: Skärmavbild Twitter @feedersanders

En annan person delade med sig av sitt bästa minne, där personalen hade misstagit pilgrimsmusslorna för champinjoner.

Foto: Skärmavbild Twitter @feedersanders

Vissa saker i grönsakshyllan kan ha förvirrande namn som ställer till det för ny personal. En person delar med sig av ett kärt minne från när ostronskivling skulle inhandlas.

Foto: Skärmavbild Twitter @feedersanders

Tidigare sommarvikarier berättar om förvirrande matvaror

Även tidigare personal som hade arbetat inom dagligvaruhandeln delade med sig av sina egna historier. För flera gamla kassörer verkade krondill vara ett mysterium, som de till en början trodde var blombuketter.

Foto: Skärmavbild Twitter @feedersanders


Foto: Skärmavbild Twitter @feedersanders

Det finns många faktorer kan spela in när det blir lite fel i kassan. En av faktorerna är att det ofta är studenter och unga arbetar som sommarvikarier i dagligvaruhandeln. Både arbetsmarknaden och grönsakssortimentet är nytt, vilket det inte är för kollegorna som har arbetat längre.

Ica själva har svårt att svara på hur upplärningen av sommarvikarier går till i butikerna.

– Det är butikerna själva som anställer och lär upp sina sommarvikarier, säger Christina Lucas som är pressansvarig för Ica.

Foto: Skärmavbild Twitter @feedersanders
Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!