Det brinner på en återvinningsanläggning utanför Halmstad. Ett VMA har skickats ut på grund av giftig rök. Arkivbild.
Det brinner på en återvinningsanläggning utanför Halmstad. Ett VMA har skickats ut på grund av giftig rök. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

VMA avblåst efter Halmstadsbrand

Räddningstjänsten har fått kontroll över den brand som har rasat på en återvinningsanläggning i Kistinge utanför Halmstad. Det VMA (viktigt meddelande till allmänheten) som utfärdades har dragits tillbaka.


Efter ett misslyckat försök att med vatten släcka branden, som bröt ut vid fyratiden på natten mot söndagen, bytte räddningstjänsten taktik. Elden bekämpas i stället genom att täcka brandhärden med torra fyllnadsmassor.

— Vattnet fungerade inte på grund av att det är så hög värme när det är elektronikskrot med metall som brinner, sade Peter Stened, vakthavande befäl hos räddningstjänsten, tidigare på söndagen till Hallandsposten.

Han konstaterar att det är en komplicerad brand, men att den inte sprider sig.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades. Klockan 16.45 drogs det tillbaka.

— Vi har täckt större delen av högen med sand, där har vi ett hörn kvar. Röken är tunnare och vinden är gynnsam så räddningsledaren bedömde att det inte längre är någon fara, säger Peter Stened till Hallandsposten vid 17-tiden.

Räddningstjänsten kommer fortsätta arbeta med branden. Ingen person ska ha kommit till skada.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!