Liberaler runt om i landet vill att Björn Söder (SD) avgår. Arkivbild.
Liberaler runt om i landet vill att Björn Söder (SD) avgår. Arkivbild. - Foto: Tim Aro/TT

Internt L-upprop kräver att Söder petas

Björn Söder (SD) bör avgå som ordförande för den svenska delegationen i OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa). Det anser liberaler runt om i landet och kräver att partiledningen arbetar för att Söder ska petas från prestigeuppdraget, skriver Aftonbladet.


Björn Söder är riksdagens och Sveriges företrädare i denna organisation. Det är ett uppdrag som han inte längre kan utföra med trovärdighet”, skriver de i Liberalernas partitidning NU.

Bakgrunden är Söders utspel på X, tidigare Twitter, i samband med Pridefestivalen där han kopplade festivalen till pedofili.

34 lokala föreningar och sidoorganisationer har nu undertecknat uppropet, precis som flera HBT-föreningar i Liberalerna.

— Jag tror att 99,99 procent av alla liberaler hade önskat att Björn Söder inte är ordförande för den svenska delegationen i OSSE, säger Malmöliberalen Roko Kursar till Aftonbladet.

Partisekreteraren Gulan Avci, riksdagsledamöterna Anna Starbrink, Joar Forssell och Martin Melin tillhör föreningar som skrivit under uppropet. Ingen av dem har dock svarat i telefon eller på sms när tidningen sökt dem.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!