Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Mark Earthy/SCANPIX

Kommun köpte ett bord för 600 000 kronor – notan avslöjades på Facebooksida

Kommunstyrelsen i Emmaboda har köpt in ett nytt bord till en konferanslokal – för 600 000 kronor. Detta uppmärksammades när kvittot publicerades på Facebook, skriver SVT Småland.


Ett bord har skapat uppståndelse i Emmaboda, skriver SVT Småland under tisdagen. Där har kommunstyrelsen köpt in ett bord för 600 000 kronor till sin nya konferenslokal. Bordet i fråga var specialbeställt från en av Emmabodas lokala möbelsnickare.

– Det här ser ut som ett skrytbygge, säger Jarkko Pekkala (S), som själv sitter i kommunstyrelsen.

Kommunpolitikerna skyller på varandra

Socialdemokraterna lade skulden för denna nota på den styrande minoriteten i ett pressmeddelande. Den styrande ledningen menar å sin sida att oppositionen har varit precis lika mycket delaktig i köpet som de styrande. 

– Att säga att det är någon annans fel är verkligen att smita undan sitt eget ansvar. Det är dagis och sandlådenivå, säger kommunalrådet Johan Jonsson (C) till SVT Småland.

Även fastän kostnaderna för inredningen och ombyggnationen i kommunhuset inte överstiger den utsatta rambudgeten är uppståndelsen kring det dyra bordet ett faktum. Den uppskattade kostnaden för möbler låg på 250 000 kronor och kostnaden för ombyggnationen beräknades till 700 000 kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!