Dödsolyckan på ett lager i Landskrona hade med stor sannolikhet kunnat undvikas, anser åklagaren, som kräver tre miljoner kronor i företagsbot. Arkivbild.
Dödsolyckan på ett lager i Landskrona hade med stor sannolikhet kunnat undvikas, anser åklagaren, som kräver tre miljoner kronor i företagsbot. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Företag ska betala 3 miljoner kronor – efter dödsolyckan på ett lager

Bemanningsföretaget Logent ska betala tre miljoner kronor i företagsbot efter en dödsolycka på ett lager i Landskrona, anser åklagaren som utrett händelsen.


En lagerarbetare i 35-årsåldern körde med truck in i en järnbalk och klämdes så allvarligt att han avled av skadorna, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Åklagaren menar att olyckan med stor sannolikhet hade kunnat undvikas om riskerna vid truckkörning hade bedömts noggrannare. Järnbalken borde enligt åklagaren ha försetts med påkörningsskydd så att en kollision mellan balk och truck hade kunnat undvikas.

Åklagaren har utfärdat ett strafföreläggande. Om företaget inte betalar företagsboten kommer fallet att gå vidare till domstol.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!