Det är inte ovanligt att ta med sig hunden på restaurang. Men det finns även några anledningar till att låta hunden stanna hemma.
Det är inte ovanligt att ta med sig hunden på restaurang. Men det finns även några anledningar till att låta hunden stanna hemma. - Foto: Martina Holmberg/TT & Tomas Oneborg/SvD/TT

Därför ska du INTE ta med din hund till restaurangen

Det är inte helt ovanligt att man ser en hund tillsammans med husse eller matte på restaurangen. Men det finns fyra anledningar till varför du borde lämna din bästa vän hemma.


Historiskt har det varit förbjudet att ta med sig hunden till restaurangen men 2017 ändrades det och människans bästa vän kunde börja följa med husse och matte till krogen, om ägaren tillåter det.

Det finns dock fortsatta regleringar om du ämnar att ta med dig jycken till restaurangen. De ska hållas under tillsyn så att de kan skötas med hänsyn till deras natur och du behöver förebygga att de inte orsakar skador eller olägenheter för övriga gäster, skriver Agria i ett pressmeddelande. 

De krogar som välkomnar hundar i lokalerna behöver dock vara extra noggranna med städning då andra gäster i händelse av allergi kan uppleva mer besvär. 

– Som i alla miljöer påverkas de allra flesta människor positivt av hundar i sin närhet, men som hundägare måste man respektera såväl de pälsallergiska som de hundrädda. Detta gäller såklart alltid, men kanske extra mycket på en restaurang så att hunden inte påverkar upplevelsen negativt för andra gäster, säger Patrik Olsson, hundexpert på Agria.

Här är 20 fina hundnamn från berömda filmklassiker

4 anledningar – därför ska hunden stanna hemma

  • Miljön kan vara stökig vilket kan orsaka stress hos hunden
  • Andra gäster kanske är rädda eller rent av inte gillar hundar
  • Hundar med mycket energi kan störa andra gäster
  • Andra gäster kan vara allergiska och således påverkas deras upplevelse negativt

Här är de 10 hundraser som har mest energi – älskar att leka

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!