I april hittades en 26-årig taxichaufför död i ett naturområde i Enköping. Arkivbild.
I april hittades en 26-årig taxichaufför död i ett naturområde i Enköping. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mordmisstänkt hade anmält offret för våldtäkt

Åtal väntas på måndagen mot fem unga personer misstänkta för mordet på en 26-årig taxichaufför i Enköping i våras. Mordet föregicks av att en av de misstänkta hade anmält offret för våldtäkt, rapporterar SVT Uppsala.


När flickan väl kallades till sitt första målsägarförhör satt hon frihetsberövad misstänkt för mord.

— I förhör med henne konstaterar vi att personen hon har anmält är den mördade mannen, och då lades utredningen ned, säger åklagare Moa Blomqvist till SVT.

Mord på taxichaufför i Enköping

I anmälan uppger flickan att våldtäkten ska ha skett förra sommaren. Enligt polisen var anmälan "väldigt vag" och prioriterades ned på grund av en stor mängd andra ärenden.

— Vi är inte nöjda med det här, för om man har gjort en anmälan ska man kunna förvänta sig en snabb handläggning, säger Andreas Pallinder, utredningschef vid polisen, till SVT.

Det var i början av april som den 26-årige taxichauffören hittades död i ett naturreservat. Mannen hade då varit anmäld försvunnen i en vecka.

Fallet har tidigare fått stor uppmärksamhet då flera av de misstänkta är tonåringar under 18 år. Fyra bröder och en flicka har suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet.

Ytterligare två åtalas för penningtvättsbrott och en person för övergrepp i rättssak.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!