På Instagram delade statsministern ett inlägg som kritiseras hårt av följarna.
På Instagram delade statsministern ett inlägg som kritiseras hårt av följarna. - Foto: Kallestad, Gorm & Christine Olsson/TT

Ulf Kristersson bjöd in till AW – mitt i dödliga våldsvågen: "Inte min statsminister"

I veckan publicerade Sveriges statsminister, Ulf Kristersson (M), en bild på Instagram som fått kommentarsfältet att fullkomligt koka över av ilska. Följarna rasar över en viss inbjudan.


I onsdags delade Sveriges statsminister Ulf Kristersson ett inlägg på sociala medie-plattformen Instagram som nu får stora delar av kommentarsfältet att koka över. 

Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson bjöd in till AW

Följarna rasar nu över det faktum att Ulf Kristersson syns på bilder, leendes med finansminister Elisabeth Svantesson och i bildtexten bjuda in till en afterwork i Malmö. Detta samtidigt som den våldsvåg som kostar människoliv sprider sig som en löpeld runt om i samhället.

Inlägget det hela handlar om är den där de två partikollegorna och ministrarna Kristersson och Svantesson poserar och bjuder in till sin öppna afterwork i Malmö. 

Följarna rasar följarna mot Ulf Kristersson

”Hallå?!?! Ytterligare en ung kille blev just skjuten i Fruängen. Vilken i ordningen??? Vaknade natten till söndagen av en bomb några villor bort. Vilken bomb i ordningen? Ja, ingen vet, svårt att hålla räkningen. Det jag vet är att roligt är det INTE. Stå i Skåne och flina hjälper föga. Speak up nu för fan och agera ordentligt!”, skriver en upprörd följare.

En annan passar även hen på att kritisera de glada minerna:

”Hur kan ni vara så glada när katastrofer pågår runt om i landet? Mitt bostadsområde blev bombat igår”.

En annan följare tar helt avstånd från Sveriges statsminister:

”Du är inte min statsminister. Vårt land är i förfall och du firar med finansministern. Så fruktansvärt dålig tajming".

Foto: Skärmavbild Instagram/kristerssonulf
Foto: Skärmavbild Instagram/kristerssonulf

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!