Tio personer står åtalade efter flera romansbedrägerier.
Tio personer står åtalade efter flera romansbedrägerier. - Foto: Tim Aro/SvD/TT, Fredrik Sandberg/TT & Erik Johansen/TT.

Gick i "tindersvindlarens" fotspår – lurade kvinnor på miljonbelopp

En 25-årig man har anklagats av sex kvinnor för att ha lurat dem på miljontals kronor. Han står åtalad tillsammans med nio andra personer som ska ha agerat mellanhänder. Det var SVT Helsingborg först att rapportera om.


I början på 2022 släpptes Netflix-dokumentären "Tindersvindlaren" som handlade om 33-åriga Simon Leviev som lurade kvinnor på pengar. Det verkar emellertid som om Leviev inte har varit ensam i världen med att använda sig av så kallat romansbedrägeri. Nu rapporterar SVT Helsingborg om en man i 25-årsåldern som bedragit kvinnor på flera miljoner. 

"Lån som han har all avsikt att betala tillbaka"

Mannens advokat säger att han nekar till brott. 

– Han förnekar brott. Han har fått lån som han har all avsikt att betala tillbaka, säger advokaten Linus Gardel till SVT. 

Totalt tio personer åtalade

25-åringen tros inte ha agerat ensam. Utöver honom själv står nio andra personer åtalade misstänkta för att bland annat ha mottagit pengar för att sedan skickat dem vidare. 

Bland åklagarens bevisning finns flera chattar mellan kvinnorna och den 25-åriga mannen. 

– Han har velat framstå som framgångsrik men saknat avsikt och förmåga att betala tillbaka pengarna, säger kammaråklagare Per-Axel Rosén Beck till SVT Helsingborg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!