Bråk utanför McDonals i Västhaga, Örebro.
Bråk utanför McDonals i Västhaga, Örebro. - Foto: Stina Stjernkvist/TT & Charles Rex Arbogast

Spelade hög musik utanför McDonalds och stal betalkort: "Gjorde nog bara det här för att jävlas"

Ett bråk uppstod mellan en 50-årig man och ett flertal ungdomar på en parkering utanför McDonalds. Mannen som försökte tillrättavisa ungdomarna blev av med både legitimation och betalkort.


Under natten till söndagen uppstod ett bråk mellan en man 50-årsåldern och några ungdomar utanför McDonalds i Västhaga, Örebro. Det var Nerikes Allehanda först att rapportera om. 

50-åringen försökte tillrättavisa ungdomarna som spelade hög musik från sin bil. Resultat blev att ungdomarna gick fram och tog mannens plånbok och körde iväg. När polisen anlände var ungdomarna redan borta.

Inte misstänkta för stöld

Trots att både betalkort och legitimation är försvunna är ungdomarna inte misstänkta för stöld. 

– För att det ska vara stöld så måste det innebära både förlust för den utsatte och vinning för förövaren. Att bli av med korten är ju en förlust för den drabbade, men de har inget värde i sig, säger polisens presstalesperson Mats Öhman till Nerikes Allehanda. 

"Riktigt dålig stil"

Dock är ungdomarna misstänkta för egenmäktigt förfarande och därför fortfarande eftersökta av polisen.

– De här ungdomarna skulle kunna göra sig skyldiga till fler brott om de missbrukade de här korten på något sätt. Till exempel för att köpa något, eller om de använde ID-handlingarna. De gjorde nog bara det här för att jävlas, men det är riktigt dålig stil, säger Öhman.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!