Ica Nära i Träslövsläge översvämmas av paket.
Ica Nära i Träslövsläge översvämmas av paket. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Gorm Kallestad/NTB/TT

Ica-butikens vädjan till kunderna efter kaoset: "Bombarderade"

Ica Nära i halländska Träslövsläge har översvämmats av paket som innehåller varningsmottagare från MSB och länsstyrelsen. Nu vädjar butiken till kunderna om att hämta paketen, rapporterar Hallands Nyheter.


Det var den 1 juli 2022 som man införde nya så kallade beredskapszoner i närheten av Sveriges kärnkraftverk. Boende i dessa zoner ska nu få varningsmottagare, vilka skickas ut av Myndigheten för säkerhet och beredskap (MSB) tillsammans med länsstyrelsen. 

Totalt rör det sig om 60 000 varningsmottagare – något som ställt till det rejält för postombudet hos Ica Nära Träslövsläge i Halland, vilket Hallands Nyheter var först att rapportera om. 

Nu vill Ica porta fler kunder – det här är varför

Ica-butiken översvämmas med paket

Postavdelningen i butiken har nämligen fyllts av paket med varningsmottagare. 

– Det kommer ju komma fler paket än det här. De kommer nästan varje dag. Därför vill vi att folk ska hämta dem så snabbt som möjligt, sa Tilde Axelsson som jobbar på Ica Nära Träslögsläge till Hallands Nyheter i slutet av förra veckan.

Ändringen på Ica – det gäller för kunderna: "Onödigt och tidskrävande"

Ica-handlaren: "Kontrollerat kaos"

Enligt Dagligvarunytt, som även de varit i kontakt med butiken, ska man via sociala medier ha uppgett att man blivit "bombarderade" av paket, samtidigt som man vädjat till kunderna om att hämta sina paket så fort som möjligt.

I början på veckan ska situationen ha förbättrats något. 

– Det är fortfarande mycket paket, men nu skulle jag beskriva det mer som ett kontrollerat kaos. Efter helgen så har det hämtats ut fler paket, säger Ica-handlaren Mattias Nilsson till tidningen och fortsätter vidare:

– När det var som värst i hyllorna i förra veckan handlade det om ungefär 250 paket – nu har det minskat och det är drygt 200 kvar. Men det är fortfarande så pass många kvar att vi valt att bromsa leveranserna för kommande dagar.

Läs fler artiklar om Ica här.

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!